Over

UniqFood

Mijn drijfveren

Ik ben Okacha Abed en heb een grote passie voor koken.

Sinds jongs af aan ben ik in de keuken te vinden. Mijn moeder bakte toen elke dag brood. Ik vond dit zo bijzonder om de ingrediënten om te zien toveren tot een heerlijk brood. Er is niets lekkerder dan een brood wat net uit de oven komt te beleggen met roomboter en jonge kaas. Een van de dingen die ik leuk vind is dat ik deze passie ook kan delen met mijn kinderen.

Mijn Inspiratie

Nieuwe gerechten creëren geïnspireerd door een combinatie van bestaande gerechten. Mijn inspiratie haal ik uit dagelijkse gerechten die ik om vorm naar een uniek gerecht. Ik geniet ervan als ik smaken die ik in mijn hoofd heb bedacht ook terug zie in de gerechten die ik klaarmaak en dat anderen daar ook van genieten. Dit geeft mij ontzettend veel voldoening en motivatie.

Onderscheidend zijn

Gezond, lekker en vooral uniek eten voor iedereen klaar te maken. Daarin willen wij onderscheidend zijn.   Een combinatie van Biologisch, Duurzaam en Halal producten.         

Het bijzondere aan ons bedrijf is dat wij niet een specifieke doelgroep voor ogen hebben. Bepaalde producten mijden wij omdat wij ervan overtuigt zijn dat deze niet passen in een gezonde levensstijl.     

Proefpakket Maffies

Composteerbare verpakkingen

Composteerbare verpakkingen leveren een bijdrage aan een beter milieu. Op dit moment niet zozeer vanwege het composteerbare karakter, maar vanwege het biobased karakter. Onze composteerbare verpakkingen zijn namelijk gemaakt van hernieuwbare (biobased) grondstoffen. Hiermee voorkom je het winnen en de afhankelijkheid van fossiele bronnen, verminder je schadelijke CO2-uitstoot en lever je een bijdrage aan de vermindering van het plastic afval probleem.

Compensatie en reductie van uitstoot broeikasgassen

Klimaatneutrale producten zijn de hoogste ambitie wanneer het gaat om de bescherming van het milieu. Hierbij is de CO2 uitstoot van producten een belangrijke graadmeter. Naturesse ondersteund erkende klimaat beschermende projecten om alle uitstoot afkomstig van Naturesse producten te compenseren – van verkrijgen van grondstof tot productie en transport. Naast het feit dat deze CO2 compensatie vanuit onze filosofie erg belangrijk is voor het behoud van het milieu dragen de projecten ook bij aan de UN Sustainable Development Goals. Het is voor u op elk moment inzichtelijk hoeveel CO2 uitstoot wij hebben gecompenseerd via ons ClimatePartner certificaat. U kunt het certificaat zelf downloaden op de ClimatePartner pagina en meer lezen over de ondersteunde projecten.

FSC® certificering

De Forest Stewardship Council® (FSC) is een internationale organisatie die zich inzet voor behoud en
verantwoord bosbeheer wereldwijd. FSC spreekt van verantwoord bosbeheer wanneer op evenwichtige wijze rekening wordt gehouden met de ecologische, sociale en economische aspecten die bij bosbeheer horen. FSC heeft dit op een transparante wijze geregeld. Mede hierdoor wordt FSC gesteund door alle grote milieu- en ontwikkelingsorganisaties. En daarin is FSC uniek! Hoe meer vraag er is naar FSC-producten, hoe meer hectaren bos volgens de richtlijnen van FSC beheerd zullen worden. En hoe meer de mensen en dieren die van het bos afhankelijk zijn hiervan zullen profiteren! Natureko is FSC-gecertificeerd en mag daarom ook FSC-gecertificeerde producten verkopen voorzien van een FSC-claim.